Infodag Somato-Psychopedagogie

Op 3 juni 2019 organiseren Fasciacollege en PXL Hoge school Hasselt een introductiedag Somato-Psychopedagogie (S-PP).

Ons lichaam geeft voortdurend stimuli aan onze hersenen die er verwerkt worden tot informatie. Weinig van die informatie bereikt ons bewustzijn maar bepaalt wel ons gevoel van welbevinden, onze emotionele toestand, ons denken en ons gedrag. 

Somato-Psychpedagogie omvat de studie van de invloed van ons lichaam op onze psyche en gedrag. Door naar je lichaam te leren luisteren kan je tools ontdekken die je helpen om je gevoel van welzijn te verhogen, je denkpatronen uit te breiden, je emoties bij te sturen, rust te vinden enz.

S-PP betekent een nieuwe stroming van de bewustwordingstechnieken en is nog zoveel meer…

 

Wil je weten hoe je exact naar je lichaam kan luisteren, welke informatie je kan bewustmaken en hoe je je dagelijks leven er mee kan verrijken? Kom dan op 3 juni naar PXL Hoge school.

Voor meer informatie, klik hier.

Meteen inschrijven? Klik hier

Opleiding

Somato-Psychopedagogie

Een vernieuwende vorm van begeleiding op de
cutting edge van educatie en therapie.

Somato-psychopedagogie is een ervaringsgerichte discipline die zich bevindt op de cutting edge van therapie en educatie. Ze raakt zowel de fysieke als psycho-emotionele mens. Door het aanleren van nieuwe perceptieve vaardigheden wordt het waarnemen van de wisselwerking tussen het fysieke lichaam en het psycho-emotionele bewustzijn versterkt. De persoon leert hierdoor hoe hij (opnieuw) zijn evenwicht kan vinden en zich verder kan ontwikkelen, zowel op persoonlijk als op professioneel en samenlevingsvlak, dankzij de intelligentie van het lichaam.

Interesse in een opleiding Somato-Psychopedagogie?
Meer info